Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltgryta bourguignon

Recept på viltgryta bourguignon. En mustig gryta är en fantastisk bjudrätt. Den kan förberedas helt dagen före och bara värmas upp.

Viltgryta bourguignon
Viltgryta bourguignon
Viltgryta bourguignon
Recept på viltgryta bourguignon. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 ghjortstek
  • 200 gfläsk- rökt
  • 1gul lök- stor
  • 2morötter
  • 2 mskrapsolja
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 msktomatpuré
  • 3 dlvin- rött
  • 4 dlvatten
  • 3 tärningarköttbuljong
  • 2lagerblad
  • 250 gsteklökar- röda
  • 250 gskogschampinjoner

Tillbehör

  • 800 gpotatis- pressad
  • 1 krukapersilja- eller timjan

Gör så här

  1. Skär köttet i ca 3 x 3 cm bitar. Strimla fläsket. Skala och grovhacka lök och morötter.

  2. Bryn kött, fläsk, lök och morötter i omgångar i rapsolja i en het stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över det stekta i en gryta.

  3. Fräs tomatpurén i stekpannan ca 1 minut. Tillsätt vinet och koka ur pannan. Häll blandningen i grytan tillsammans med vattnet. Tillsätt buljongtärningar och lagerblad. Sjud under lock ca 1 1/2 timme, tills köttet är mört.

  4. Skala och halvera lökarna. Ansa och skär svampen i klyftor. Låt lök och svamp koka med i grytan när ca 30 min återstår av koktiden.

  5. Servera grytan med pressad potatis och garnera med persilja eller timjan.

Vad tyckte du om receptet?