Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här såsen passar bra till allt vilt, till exempel hjort, älg och rådjur. Några matskedar messmör är en god smaksättning som kan ersätta eller komplettera konjak i det här receptet.
Hacka löken och fräs den lätt i smör i en kastrull.
Häll i viltbuljong och grädde, koka upp och låt koka i ett par minuter. Rör i gelé.
Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning.
Tillsätt konjak, timjankvistar, hela enbär, salt och peppar. Om du vill smaksätta såsen med messmör tillsätt det här.
Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Sila såsen.
Recept från Mitt kök