Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltgräddsås - recept

Den här såsen passar bra till allt vilt, till exempel hjort, älg och rådjur. Några matskedar messmör är en god smaksättning som kan ersätta eller komplettera konjak i det här receptet.

Viltgräddsås - recept
Viltgräddsås - recept
Viltgräddsås - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • smör- till stekning
  • 3 dlviltbuljong
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tsksvartvinbärsgelé
  • 1 msksmör- rumsvarmt
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskkonjak
  • 3 kvistartimjan
  • 45enbär
  • 1 krmsalt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den lätt i smör i en kastrull.

  2. Häll i viltbuljong och grädde, koka upp och låt koka i ett par minuter. Rör i gelé.

  3. Rör ihop smör och mjöl till en kula. Vispa ner kulan i såsen och koka upp under omrörning.

  4. Tillsätt konjak, timjankvistar, hela enbär, salt och peppar. Om du vill smaksätta såsen med messmör tillsätt det här.

  5. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Sila såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök