Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltfärsbiffar med svampsås

Recept på viltfärsbiffar. Härlig höstmiddag med viltfärsbiffar och en mustig svampsås. Allt lagas och serveras ur en stekpanna eller gryta.

Viltfärsbiffar med svampsås
Viltfärsbiffar med svampsås
Viltfärsbiffar med svampsås
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 400 gviltfärs- hjort- eller nötfärs
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 dlströbröd
  • 1 tskenbär
  • 1 mskdijonsenap- eller annan stark senap
  • 1 tsktimjan
  • 300 gsvamp- färsk, t ex champinjoner, kantareller eller ostronskivling
  • 0,5köttbuljongtärning
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 dlcrème fraiche
  • smör
  • salt
  • nymald svartpeppar

Rårörda lingon

  • 2 dllingon
  • 3 mskströsocker

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt
  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Lingon: Rör ihop lingon och socker och låt stå så att sockret smälter.

  2. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 2-3 min. Stöt enbären i en mortel.

  3. Blanda färsen med enbär, senap, timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt mjölken med ströbrödet och arbeta färsen i ca 1 min. Forma färsen till 8 biffar.

  4. Skiva svampen och stek den i 1 msk smör. Krydda med 1/2 tsk salt. Ta upp svampen ur stekpannan. Stek biffarna i ca 2 min på varje sida. Ta upp biffarna.

  5. Smula ner köttbuljongen i stekpannan och häll på 2 dl vatten, majsstärkelse blandat med lite vatten och crème fraiche. Rör om och koka upp. Lägg ner svampen och biffarna. Sjud såsen med biffarna under lock i ca 5 min.

  6. Servera med potatis och lingon.

Vad tyckte du om receptet?