Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på viltfärsbiffar. Härlig höstmiddag med viltfärsbiffar och en mustig svampsås. Allt lagas och serveras ur en stekpanna eller gryta.
Lingon: Rör ihop lingon och socker och låt stå så att sockret smälter.
Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 2-3 min. Stöt enbären i en mortel.
Blanda färsen med enbär, senap, timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt mjölken med ströbrödet och arbeta färsen i ca 1 min. Forma färsen till 8 biffar.
Skiva svampen och stek den i 1 msk smör. Krydda med 1/2 tsk salt. Ta upp svampen ur stekpannan. Stek biffarna i ca 2 min på varje sida. Ta upp biffarna.
Smula ner köttbuljongen i stekpannan och häll på 2 dl vatten, majsstärkelse blandat med lite vatten och crème fraiche. Rör om och koka upp. Lägg ner svampen och biffarna. Sjud såsen med biffarna under lock i ca 5 min.
Servera med potatis och lingon.