Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltfärsbiffar med kantareller

Med råriven rödbeta och smörstekta kantareller i smeten blir färsbiffarna både saftiga och lite annorlunda i smaken. Servera biffarna med en kall pepparrotssås, rostade rotfrukter och gärna extra smörstekta kantareller.

Viltfärsbiffar med kantareller
Viltfärsbiffar med kantareller
Viltfärsbiffar med kantareller
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • 5 dlkantareller- färska
  • 2 tsktimjan
  • 600 gälgfärs
  • 1rödbeta- färsk
  • 1ägg
  • 0,5 mskviltfond- koncentrerad
  • 0,5 dlmineralvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald
  • smör- till stekning

Till servering

  • rotfrukter- rostade

PEPPARROTSSÅS

  • 3 dlgräddfil
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 3 mskgräslök- hackad
  • flingsalt

ROSTADE ROTFRUKTER

  • 4 portdummy - only for migration- portioner
  • 1 kgrotfrukter- blandade,till exempel morötter, rödbetor, palsternacka, rotselleri och kålrot
  • 2 mskrapsolja
  • 1 msktimjan

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Ansa och hacka kantarellerna. Fräs lök och svamp i smör. Blanda i timjan mot slutet. Låt kallna.

  2. Blanda färs, svamphack, finriven rödbeta, ägg, fond, mineralvatten, salt och peppar.

  3. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till 8 pannbiffar.

  4. Stek några biffar i taget i smör, på inte alltför stark värme, 2-3 minuter på varje sida.

  5. Blanda ingredienserna och smaka av med salt.

  6. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta rotfrukterna rena, skala rotselleri och kålrot. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och timjan.

  7. Rosta rotfrukterna i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Rör någon gång under tiden. Krydda med salt.

  8. Servera med pepparrotsås och rostade rotfrukter

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök