Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Med råriven rödbeta och smörstekta kantareller i smeten blir färsbiffarna både saftiga och lite annorlunda i smaken. Servera biffarna med en kall pepparrotssås, rostade rotfrukter och gärna extra smörstekta kantareller.
Skala och finhacka löken. Ansa och hacka kantarellerna. Fräs lök och svamp i smör. Blanda i timjan mot slutet. Låt kallna.
Blanda färs, svamphack, finriven rödbeta, ägg, fond, mineralvatten, salt och peppar.
Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till 8 pannbiffar.
Stek några biffar i taget i smör, på inte alltför stark värme, 2-3 minuter på varje sida.
Blanda ingredienserna och smaka av med salt.
Sätt ugnen på 225 grader. Borsta rotfrukterna rena, skala rotselleri och kålrot. Skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olja och timjan.
Rosta rotfrukterna i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 30 minuter. Rör någon gång under tiden. Krydda med salt.
Servera med pepparrotsås och rostade rotfrukter
Recept från Mitt kök