Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltfalu

Med timjan och enbär i såsen får falukorvsgrytan en lätt viltsmak. Mustigt, gott och snabblagat.

Viltfalu
Viltfalu
Viltfalu
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 gfalukorv
  • 1rödlök
  • 0,5purjolök
  • 1 msksmör
  • 1 msktomatpuré
  • 0,5 tsktimjan
  • 5enbär
  • 1,5 dlmellangrädde
  • 1,5 dlvatten
  • 1,5 mskmörk oxbuljongfond- konc
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • potatisklyftor
  • morotsskivor
  • broccolibuketter

Gör så här

  1. Skär falukorven i stavar. Skala och skiva rödlöken på längden. Ansa och skiva purjolöken.

  2. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt falukorv och tomatpuré och låt fräsa med ca 2 min.

  3. Tillsätt övriga ingredienser. Rör om och låt sjuda under lock ca 10 min.

  4. Koka potatisklyftor i lättsaltat vatten 5 minuter. Lägg i skivade morötter och broccolibuketter. Koka upp och låt sjuda 5-10 min. Häll av vattnet och servera till den vilda falukorven.

Vad tyckte du om receptet?