Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Viltbullar

Saftig köttbulle där den mustiga viltsmaken kommer fram fint.

Viltbullar
Viltbullar
Viltbullar
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 500 ghjortfärs
  • 500 gvildsvinsfärs
  • 1gul lök- gärna ekologisk
  • 1 mskrapsolja- + 3 msk
  • 100 gpotatis- kokt, gärna ekologisk
  • 1 msksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 2 dlvispgrädde- laktosfri, ekologisk

Gör så här

  1. Skala och riv löken fint på rivjärn. Stek den i 1 msk olja tills den mjuknat. Låt kallna. Skala och riv potatisen.

  2. Blanda de båda färserna med lök och potatis. Krydda med salt och peppar. Låt färsen stå ca 1 timme i kylen.

  3. Sätt ugnen på 175°. Blanda ner grädden i färsen.

  4. Rulla små köttbullar av färsen.  Lägg dem i en oljad långpanna. Stek dem mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut viltbullarna och låt kallna.

  5. Stek viltbullarna på relativt hög värme i 3 msk olja i en stekpanna tills de fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Maria Silfverscihöld