Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rätten går också att laga med benfri kotlettrad eller fläskkarré. Stek då köttet till 60° för kotlettrad och 70° för karré.
Sätt ugnen på 200°. Stick hål i skalet på potatisarna, lägg potatisarna på en plåt och baka dem mitt i ugnen ca 1 timme.
Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn ytterfilén runt om. Lägg den i en liten ugnssäker form.
Koka samman ingredienserna till glazen. Pensla köttet runt om med 1/3 av glazen. Sätt in en stektermometer i köttet och ställ formen bredvid potatisen. Stek i ca 30 min till 58° innertemperatur. Låt köttet vila under folie.
Värm vinet i en kastrull. Halvera potatisarna och skrapa ut det mjuka innehållet ner i en bunke. Blanda med smör, ost, vin, salt och peppar.
Strimla sockerärterna. Hetta upp oljan i en stekpanna, woka hastigt sockerärter och bönor. Häll på 3 msk glaze och vänd ner ärtskotten.
Skiva köttet. Forma moset till stora ägg, lägg upp bönorna och lägg köttet ovanpå. Servera resten av glazen till.