Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 150°. Bind upp steken med ett stekgarn och stek köttet runtom i smör tills det fått en fin yta. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form.
Vispa ihop olja, citronsaft, honung och soja. Klappa in hälften av blandningen i köttet. Tillaga köttet mitt i ugnen ca 1 timme.
Ta ut köttet och pensla på resten av blandningen. Tillaga ytterligare 15–20 min, tills köttet innertemperatur är 70°. Ta ut köttet och vira in det i aluminiumfolie. Låt det vila medan rotfrukterna tillagas.
Rotfrukter: Höj ugnsvärmen till 250°. Skrubba eller skala rotfrukterna och skär dem i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Vänd på rotfrukterna efter halva tiden. Strö över flingsalt.
Rödbetssmör: Mixa rödbetan i en mixer och låt purén rinna av i en finmaskig sil. Skala och finhacka vitlöken. Lägg alla ingredienser i en skål och vispa ihop med elvisp.
Skär köttet i skivor och garnera med örter. Servera med rotfrukter och rödbetssmör.