Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vildsvinsragu

Vildsvinsragu kan också lagas med vanligt fläskkött. Grytan går bra att göra dagen före servering.

Vildsvinsragu
Vildsvinsragu
Vildsvinsragu
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gvildsvin- karré eller bog
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3vitlöksklyftor
  • 1morot
  • 1 msksmör- + 2 msk
  • 2 msktomatpuré
  • 0,5 dlsoltorkade tomater- strimlade, marinerade
  • 1lagerblad
  • 3rosmarinkvistar
  • 100 gpancetta- tärnad, eller bacon
  • 1,5 dlrött vin
  • 2 dlvatten
  • 1,5 mskviltfond- konc
  • 6smålökar- gärna röda
  • 1 förptomater- tärnade (400 g)
  • 200 gsalsiccia- färsk, gärna med fänkål eller chili
  • 2 mskbladpersilja- hackad

Tillbehör

  • tagliatelle

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i stora grytbitar. Krydda med salt och peppar. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Skala och tärna moroten. Bryn vitlök och morot i 1 msk smör i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, soltorkade tomater, lagerblad och rosmarin.

  2. Bryn pancetta eller bacon i en stekpanna och lägg över i grytan. Bryn köttet i omgångar i stekpannan. Lägg köttet i grytan. Vispa ur pannan med vinet och häll över det i grytan. Tillsätt vatten och fond. Sjud under lock ca 2 timmar.

  3. Skala och halvera löken. Bryn i 2 msk smör i en stekpanna. Lägg löken i grytan tillsammans med tomaterna. Låt koka upp.

  4. Skrapa ut inkråmet från salsiccian. Bryn inkråmet tills det fått fin färg. Blanda med persiljan. Strö blandningen över grytan. Servera med tagliatelle.

Vad tyckte du om receptet?