Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vildsvinsragu med rostade rotfrukter

Recept på vildsvinsragu med rostade rotfrukter. Prova en rustik vilträtt på ragu med vildsvin för sköna höstmiddagar. En lättlagad rätt som passar för både vardag och fest. 

Vildsvinsragu med rostade rotfrukter
Vildsvinsragu med rostade rotfrukter
Vildsvinsragu med rostade rotfrukter
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 700 gvildsvin- grytbitar
  • 150 grökt sidfläsk
  • 300 gchampinjoner
  • 3gula lökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 5 dlrött vin
  • 5 dlvatten
  • 4 mskvilt- och kantarellfond- koncentrerad
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse

Rotfrukter

  • 1,5 kgrotfrukter- blandade, t ex palsternacka, morötter, rödbetor eller potatis
  • 2 msktimjan- hackad
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 50 grökt sidfläsk
  • 50 gchampinjoner
  • 1 msksmör
  • 1,5 dlsyltlök
  • 1 dlpersilja- hackad

Gör så här

  1. Slipp stressen! Förbered så här:

    Ragun kan förberedas 2 dagar innan den ska serveras. Förkoka alla grönsaker och kyl ner. Vänd ner i grytan strax före servering så håller allt sig grönt och krispigt.

  2. Ragu: Putsa grytbitarna. Strimla fläsket. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Bryn köttet i 2 msk smör i en stekpanna tills det fått fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i en gryta.

  4. Fräs fläsk, champinjoner, lök och vitlök i 1 msk smör. Lägg över i grytan. Tillsätt vin, vatten och fond. Koka ragun tills köttet känns mört, ca 1 timme och 20 min.

  5. Rotfrukter: Sätt ugnen på 250°. Skala och skär rotfrukterna i klyftor eller bitar. Blanda dem med timjan, olja, salt och peppar på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.  Rör om några gånger under tiden.

  6. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och rör ner det i ragun. Koka upp.

  7. Skär fläsket till garnering i ca 2 cm stora bitar. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Stek fläsk och champinjoner i smör tills det fått fin färg och blanda ner. Rör ner fräs och syltlök i grytan och strö över persilja. Servera grytan med de ugnsrostade rotfrukterna, garnerade med timjan.

    Foto: Susanne Almers

    Vildsvinsragu med rostade rotfrukter

Vad tyckte du om receptet?