Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vildsvinsmedaljonger med brysselkål och cidersmörsås. Perfekt söndagsmiddag – mört gott kött med en härlig cidersmörsås.
Sås: Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka äpplet. Fräs lök och äpple i olja i en kastrull 2–3 min. Häll på vatten, cider, vinäger och fond. Lägg ner timjankvistarna och låt koka tills ca 2 dl återstår.
Sila såsen. Koka upp på nytt och mixa ner smöret precis före servering. Krydda med salt.
Putsa och skär köttet i ca 1 1/2 cm tjocka medaljonger. Ansa brysselkålen och halvera dem.
Stek brysselkålen i 1 msk smör och 1 msk olja 4–5 min på medelhög temperatur. Krydda med 2 krm salt.
Krydda medaljongerna med 1/2 tsk salt. Stek dem i 1 msk smör och 1 msk olja 3–4 min på varje sida, 68° innertemperatur.
Potatis: Repa timjanbladen från kvistarna. Stek potatisen i smör tillsammans med timjanbladen 3–4 min på högsta temperatur. Tillsätt socker och salt och stek vidare ca 1 minut tills potatisen är fint karamelliserad.
Servera medaljongerna med potatis, brysselkål och den goda såsen.