Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Uppdatera de klassiska köttbullarna med en smak av vilt, dessa innehåller vildsvinsfärs. Till dessa en italiensk, mustig tomatsås och spagetti.
Lägg havregryn med mjölk och viltfond i en bunke. Låt svälla i 10 minuter. Fräs lök och vitlök i smör i en stekpanna tills löken är blank och mjuk. Lägg över i bunken och tillsätt färs, salt, peppar och ägg. Rör om till en smidig färs.
Forma små köttbullar med oljande händer och lägg på smörpapper. Stek dem i omgångar i en stekpanna med smör, i cirka 5 minuter. Skaka pannan under tiden så att köttbullarna blir runda.
Tomatsås: Fräs lök, vitlök i olivolja i en gryta tills löken är blank och mjuk. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med i 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka upp. Tillsätt krossade tomater, rosmarin, timjan och socker. Låt puttra i 10 minuter och smaka av med salt och peppar.
Vänd försiktigt ner köttbullarna i såsen. Låt dem sjuda i 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Vänd ner pastan och servera i djupa varma tallrikar. Strö över hyvlad parmesan och timjan.