Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vildsvinskorv

Vildsvinskorv går utmärkt att frysa. Ta fram och tina långsamt i kylen och servera med tillbehören.

Vildsvinskorv
Vildsvinskorv
Vildsvinskorv
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 gvildsvinskött- från nacken eller bogen
  • 100 gspäck
  • 0,5gul lök
  • 1 msksmör
  • 2 tskkummin- hel
  • 2 tskmejram
  • 2 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 mfjälster

Tillbehör

  • tunnbröd
  • potatispuré
  • isbergssallad
  • saltgurka
  • senap

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör tills den mjuknat. Låt ­löken kallna. Stöt kummin och mejram i mortel. Tärna kött och späck och blanda med lök kummin, ­mejram, lök, salt och peppar. Lägg blandningen på en bricka och ställ i frysen ca 30 min.

  2. Skölj igenom fjälstren noga med kallt vatten. Mal köttet och kryddorna och blanda färsen med grädde till en smidig smet. Fyll en korvspruta och stoppa färsen i fjälstret till ca 10 cm långa korvar. Låt korvarna vila i kylen, gärna ca 12 timmar.

  3. Picka korven och stek den runt om ca 10 min. Servera den i tunnbröd med potatispuré, sallad, ­gurka och senap.

Vad tyckte du om receptet?