Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vildsvinskalops. Kalopsen kan kokas redan dagen före servering. Servera nykokt potatis till och inlagda rödbetor.
Skala, halvera och skiva morötterna. Skala, halvera och skiva löken. Bryn köttet med löken och ca 100 g av morötterna i olja tills det har fått fin brynt färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över kött och grönsaker i en gryta.
Koka ur stekpannan med lite vatten. Häll stekskyn och vatten över köttet så att cirka 2/3 täcks. Tillsätt kryddpeppar, lagerblad och enbär.
Låt kalopsen sjuda under lock ca 2 1/2 timmar, tills köttet är riktigt mört.
Sila över skyn från köttet i en ny kastrull. Koka upp skyn och låt den koka ihop 2–3 min. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten och vispa ner det i såsen under kokning. Lägg köttet och resterande morot i såsen. Koka upp och låt koka ca 5 min.
Servera kalopsen med kokt potatis och inlagda rödbetor.