Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vildsvinsinnerfilé med tryffelsås


Sugen på god vildsvinsfilé toppad med tryffelsås är det här receptet perfekt. En lyxig måltid i flera steg med sötstark äppelchutney - en riktig festmåltid!

Receptet på tryffelsås får sin bas av äpple och smörskyn från köttet. Så gott!

Vildsvinsinnerfilé med tryffelsås

Vildsvinsinnerfilé med tryffelsås

Vildsvinsinnerfilé med tryffelsås

PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 700 gvildsvinsinnerfilé
  • smör- att steka i
  • salt- peppar ev viltkrydda
  • grönsaker- eller rotfrukter samt ugnsrostad eller kokt potatis, äppelchutney och äppel- och tryffelsås

Äppelchutney med chili


  • 1 kgäpplen- helst syrliga
  • 1gul lök
  • 1röd chili
  • 3 cmingefära- färsk
  • 5 dlströsocker
  • 2 dläppelvinäger
  • 0,5 tsksalt

Tryffelsås


  • 2äpplen
  • 1lök
smör
sky- från köttets stekning + äppeljuice upp till 3 dl
  • 1 mskviltfond
  • 3 dläppelcider
  • tryffel- färsk, efter smak eller några droppar tryffelolja
  • salt
  • Maizenaredning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Bryn filéerna runtom i smör i en stekpanna.

  3. Krydda med salt och svartpeppar (eller viltkrydda om man så önskar).

  4. Lägg den brynta filén i ugnssäker form och sätt in i ugnen. Låt köttet vara inne tills det är lätt rosa i mitten. Låt vila i folie innan du skär upp och serverar.

  5. Äppelchutney med chili

: Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar, finhacka chilin och hacka löken.

  6. Skala ingefäran och riv den.
 Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör om. Sjud försiktigt och rör runt tills frukten har mjuknat.
 Häll upp i rena små kärl.

  7. Tryffelsås
: 
Finhacka äpplen och skala och hacka löken. Spara några äppelbitar till garnering.

  8. Fräs äpplen och löken gyllenbruna i smör. Slå på all vätska inklusive fond och reducera till hälften.

  9. Sila såsen och red med majsena. 
Riv i den färska tryffeln eller ha i lite tryffelolja efter smak. Koka inte upp såsen efter att du haft i tryffeln, då försvinner smaken.
 Smaka av med lite salt. 
Lägg i de sparade äppelbitarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök