Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sugen på god vildsvinsfilé toppad med tryffelsås är det här receptet perfekt. En lyxig måltid i flera steg med sötstark äppelchutney - en riktig festmåltid!
Receptet på tryffelsås får sin bas av äpple och smörskyn från köttet. Så gott!
Sätt ugnen på 150 grader.
Bryn filéerna runtom i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och svartpeppar (eller viltkrydda om man så önskar).
Lägg den brynta filén i ugnssäker form och sätt in i ugnen. Låt köttet vara inne tills det är lätt rosa i mitten. Låt vila i folie innan du skär upp och serverar.
Äppelchutney med chili : Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar, finhacka chilin och hacka löken.
Skala ingefäran och riv den. Blanda alla ingredienser i en kastrull och rör om. Sjud försiktigt och rör runt tills frukten har mjuknat. Häll upp i rena små kärl.
Tryffelsås : Finhacka äpplen och skala och hacka löken. Spara några äppelbitar till garnering.
Fräs äpplen och löken gyllenbruna i smör. Slå på all vätska inklusive fond och reducera till hälften.
Sila såsen och red med majsena. Riv i den färska tryffeln eller ha i lite tryffelolja efter smak. Koka inte upp såsen efter att du haft i tryffeln, då försvinner smaken. Smaka av med lite salt. Lägg i de sparade äppelbitarna.
Recept från Mitt kök