Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vildsvinsgryta med svamp och vitlöksrösti är mustigt och gott. Nystekt rösti är ruskigt gott – men kräver lite arbete. Ett enklare och gott alternativ är att servera pressad
potatis till.
Skär vildsvinsköttet i ca 2 x 2 cm stora bitar. Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Grovhacka timjan och persilja.
Bryn köttet runt om i smör i en stekgryta. Tillsätt lök och morötter. Stek ytterligare ca 3 min. Tillsätt vatten, vin, fond och örtkryddor. Låt grytan koka upp, sjud den sedan under lock ca 45 min.
Häll grädden i grytan och blanda i svampen. Låt koka ca 5 min. Tillsätt sojan. Red med majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten.
Vitlöksrösti: Sätt ugnen på 200°. Skala och finriv potatisen. Lägg den rivna potatisen i ett durkslag och pressa ut vätskan. Skala och riv vitlöksklyftan och blanda den med potatis, ägg och salt.
Hetta upp en stekpanna med smör. Klicka ut tunna kakor av potatisen och stek på medelvärme på båda sidor tills röstin fått fin färg. Lägg kakorna på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Servera grytan med rösti och lingonsylt.