Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vildsparris med löjromscrème och crostini

Vildsparris växer i Sydeuropa och har något tunnare stjälk än vanlig sparris. Skär brödet i riktigt tunna skivor för bästa resultat.

Vildsparris med löjromscrème och crostiniVildsparris med löjromscrème och crostiniVildsparris med löjromscrème och crostini
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 300 gvildsparris
  • 1schalottenlök
  • 1,5 dlvatten
  • 50 gsmör
  • 2 krmsalt

LöjromsCrème

  • 1 dlcrème fraiche
  • 50 glöjrom
  • 1 krmsalt

Crostini

  • 1ciabatta- eller minibaguette fryst
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Crème: Vispa crème fraichen luftig tills den tjocknar. Låt ev löjrommen rinna av. Blanda ner den och smaka av med salt. Låt stå kallt ca 10 min.

  2. Crostini: Sätt ugnen på 250°. Skär brödet i tunna skivor på längden, gärna på skärmaskin. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på olivolja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min tills de fått fin färg. Lägg crostinin på dubbelvikt hushållspapper 2-3 min.

  3. Ansa sparrisen. Skala och finhacka schalottenlöken. Koka upp vatten, smör, salt och lök. Lägg i sparrisen och koka den ca 1 minut. Låt sparrisen rinna av.

  4. Servera den nykokta sparrisen med löjromscrème och crostini. Garnera med dillvippor.

Vad tyckte du om receptet?