Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Snabb rissallad som är god såväl varm som kall – perfekt att ta med i lunchlådan dagen därpå!
Koka upp vatten samt buljongtärning. När vattnet kokar, lägg i riset och koka på mellanvärme under lock på svag värme i cirka 25 minuter. Rör om då och då under tiden.
Blanda samman den finhackade löken med citronsaft- och skal samt riven vitlök. Tillsätt olivoljan droppvis under omrörning och smaka av med salt, peppar samt lite socker.
Skär tomaterna i mindre bitar, strimla rödlöken och smula ner fetaosten i mindre bitar. Häll citronetten över det färdigkokta riset och blanda samman med fetaost, grovhackad basilika samt rödlök och tomater. Smaka av med salt och peppar och servera genast.
Recept från Mitt kök