Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lågtemperaturstekning gör köttet saftigt, och mört. Rosmarin och äpplen ger den ”vilda” fruktiga smaken.
Sätt ugnen på 275?°. Putsa kotlettraden. Salta och krydda.
Gör snitt med kniven, tryck in flisor av vitlök, nyp av små kvistar av rosmarinen och stick in i samma snitt. Sätt in köttet i nedre delen av ugnen. Sänk ugnen till 139° – överskottsvärmen bryner köttet. Ugnsstek till 68° innertemperatur vilket tar ca 40 min per kilo kött.
Lägg hela urpipade eller halverade äpplen vid sidan när 15 min av stektiden återstår.
Låt köttet vila ca 20 min inlindat i folie.
Skär det i tunna skivor. Lägg upp det med äpplena och skeda salsa över köttet vid serveringen.