Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vild ört- och citronsnaps

Vild ört- och citronsnaps passar bra att servera på påskbordet. Ängssyra kan ersättas med samma mängd röda eller gula mangoldskott.

Elisabeth Johansson
Vild ört- och citronsnaps
Vild ört- och citronsnaps
Vild ört- och citronsnaps
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 35 clsprit- okryddad
  • 1citron
  • 1 bitingefära- färsk (3-4 cm)
  • 1 tskhonung- flytande
  • 34 bladängssyra

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det tunna gula skalet. Skala och skiva ingefäran.

  2. Lägg citronskal och ingefära i spriten. Tillsätt honung och skaka flaskan. Lägg i ängssyra. Låt stå 3 dygn - 1 vecka. Sila bort kryddorna och kyl snapsen före servering.

Vad tyckte du om receptet?