Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kålpudding med viltfärs och rårörda björnbär

Recept på vild kålpudding med rårörda björnbär. Björnbär går att ersätta med lingon för mer traditionell smak.

Kålpudding med viltfärs och rårörda björnbär
Kålpudding med viltfärs och rårörda björnbär
Kålpudding med viltfärs och rårörda björnbär
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 dlris- rundkornigt
  • 1 dlvatten
  • 2 dlmjölk
  • 1 krmsalt- + 1 tsk + 1 tsk
  • 600 gvitkål
  • 1 mskrapsolja
  • 2 msksirap- ljus + 2 tsk
  • 350 gviltfärs
  • 150 gfläskfärs
  • 2 krmkryddpeppar- mald
  • 0,5 dlvatten

Björnbär

  • 150 gbjörnbär
  • 1,5 mskströsocker

Tillbehör

  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Björnbär: Blanda björnbären med sockret och rör om tills sockret lösts upp.

  2. Koka ris och vatten i en kastrull ca 1 minut. Häll på mjölken och koka under lock ca 20 min, tills risgrynen är mjuka. Späd eventuellt med vatten om gröten blir stabbig. Krydda med 1 krm salt. Låt gröten kallna.

  3. Sätt ugnen på 150°. Skär vit­kålen i cm-stora bitar. Stek kålen i olja tills den är lätt brynt. Ringla över 2 msk sirap och krydda med 1 tsk salt.

  4. Blanda viltfärs, fläskfärs, gröt, kryddor, 2 tsk sirap och 1 tsk salt.

  5. Lägg 1/3 av kålen i bottnen av en ugnssäker form. Lägg hälften av färsen ovanpå. Lägg på ett lager kål och därefter resterande färs. Täck puddingen med sista kålen och häll över vattnet.

  6. Ugnsbaka kålpuddingen mitt i ugnen tills färsen är genomstekt (ca 80°), ca 50 min.

  7. Servera kålpuddingen med ­rårörda björnbär och potatis.

Vad tyckte du om receptet?