Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vietnamesiska vårrullar med räkor, mango & thaibasilika

Dessa förföriska vårrullar kräver ingen tillagning. Bara lite hett vatten, ett par flinka fingrar och ett gäng goda råvaror.

Vietnamesiska vårrullar med räkor, mango & thaibasilika
Vietnamesiska vårrullar med räkor, mango & thaibasilika
Vietnamesiska vårrullar med räkor, mango & thaibasilika
JENNY GRIMSGÅRD

Ingredienser

  • 6rispapper- ark
  • 4 hgräkor- med skal, cirka
  • thaibasilika- några blad
  • 0,5 krukakoriander- färsk
  • 0,51röd chili- beroende på styrka
  • 0,5mango- mogen
  • 0,5 dlcashewnötter- rostade och saltade, cirka
  • 1morot
  • 12salladslökar
  • 1 tskfisksås
  • 2 msksoja- ljus
  • 0,5lime- pressad
  • 1 tskhonung
  • 1vitlök- pressad

Gör så här

  1. Skala och skär mango och morot i tunna stavar. Strimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala räkorna och hacka cashewnötterna grovt. Plocka bladen av thaibasilikan och koriandern. Lägg allt i skålar så du lätt kan plocka från dem när du lägger ihop rullarna.

  2. Koka upp vatten och blötlägg ett ark rispapper i cirka 15 sekunder. Lyft upp det och spola det under kallt vatten samtidigt som du vecklar ut det försiktigt. Låt det rinna av mellan fingrarna och lägg det på en torr skärbräda.

  3. Arrangera morot, salladslök, chili, räkor, mango, cashewnötter och örter i en lång rand på nedre delen av rispappret. Rulla sedan till cirka hälften och vik in kanterna, rulla färdigt och skiva i bitar, cirka 3-4 stycken. Fortsätt sedan likadant med resten av rispapperna.

  4. Vispa samman ingredienserna till dippsåsen och servera den tillsammans med vårrullarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök