Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fräscha, våriga rullar fyllda med kyckling och grönt. Det finns förstås massor av härliga såser som passar till vårrullarna, om man vill variera sig.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Salta och peppra. Pensla med smält smör blandat med soja. Stek i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Låt kallna och dela filéerna i smala stavar.
Skär paprikan i strimlor. Bryt av den torra nedre delen på sparrisen. Skölj ärtskott och hjärtsallad och slunga torrt. Koka upp vatten och häll i en vid skål.
Lägg en våt kökshandduk på en skärbräda. Doppa ett rispapper i taget, cirka 10 sekunder och lägg på handduken. Lägg ett salladsblad, en bit kyckling, paprika, sparris och ärtskott i en samlad hög på nedre delen av papperet. Vik över papper, vik in sidorna och rulla ihop snabbt till en rulle. Dela och lägg upp på fat. Gör likadant med resterande rispapper och fyllning.
Blanda samman soja, mirin och rapsolja med skivad chili och korianderblad till en dippsås att servera till rullarna.
Recept från Mitt kök