Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vietnamesiska vårrullar med glasnudlar

De tunna arken rispapper finns i asiatiska livsmedelsbutiker i olika storlekar. Vincent Tan använder de större. Av satsen blir det 8 rullar.

Salladen i rullarna ska inte vara för hård. Välj en mjuk sort till exempel huvudsallad.

Vietnamesiska vårrullar med glasnudlar
Vietnamesiska vårrullar med glasnudlar
Vietnamesiska vårrullar med glasnudlar

Ingredienser

  • 8rispapper- (23 cm i diameter)
  • 4salladsblad- stora
  • 150 gglasnudlar- kokta
  • 8krabbsticks
  • 1 dlmynta- hackad, färsk
  • 0,5 dlkoriander- hackad, färsk

Söt chilisås

  • 0,5 dlasiatisk chilisås
  • 0,5 dlvatten
  • 3 mskråsocker
  • 1 mskrisvinäger
  • 1 mskkinesisk soja
  • 0,5 tskmajsstärkelse (Maizena)

Gör så här

  1. Mjuka upp rispapperet genom att pensla det med vatten. Fördela salladsblad, glasnudlar, krabbsticks och örter på rispapperet. Vik över och vik in kanterna. Rulla ihop till en fast rulle. Rullarna ska inte vara för löst rullade då faller fyllningen ur när man äter dem.

  2. Mixa alla ingredienserna till såsen utom maizena i en liten kastrull. Koka upp och låt såsen sjuda någon minut. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Servera vårrullarna med såsen och lite grön sallad.

Vad tyckte du om receptet?