Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vietnamesiska tacos (färska vårrullar)

Recept på vietnamesiska tacos (färska vårrullar). Risnudlar används ofta som bas i rullarna. Variera fyllningen med köttbullar eller tofu och dippa i Don’t panic-såsen.

Vietnamesiska tacos (färska vårrullar)
Vietnamesiska tacos (färska vårrullar)
Vietnamesiska tacos (färska vårrullar)
Recept på vietnamesiska tacos (färska vårrullar). Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 10rispapper- (ca16 cm i diameter)
  • 25 gvermicellinudlar- (risnudlar)
  • 0,5gurka- liten
  • 1morot
  • 50 gböngroddar
  • 1 krukakoriander
  • 1 krukathaibasilika
  • 1 dljordnötter- salta
  • 100 gsalladsblad

Tillbehör

  • vietnamesiska köttbullar- <a href="https://alltommat.se/recept/vietnamesiska-kottbullar/">se recept</a>
  • lemongrass chili tofu- <a href="https://alltommat.se/recept/lemongrass-chili-tofu/">se recept</a>
  • don’t panic-sås- <a href="https://alltommat.se/recept/dont-panic-sas/">se recept</a>

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Kyl ner i kallt vatten. Klipp nudlarna i mindre bitar med en sax.

  2. Halvera gurkan och gröp ur kärnhuset. Skär gurkan i små tunna stänger. Skala och riv moroten grovt på rivjärn.

  3. Skölj böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka koriandern. Plocka bladen från thaibasilikan, kasta stjälkarna.

  4. Hacka eller mortla jordnötterna.

  5. Lägg alla ingredienser i skålar och ställ fram en dippskål till varje person.

  6. Ställ fram en skål med varmt vatten som rispapperet ska blötas i innan det läggs på tallriken.

  7. Plocka i det du vill ha i ditt rispapper. Vik in kanterna, rulla ihop och dippa i såsen.

Vad tyckte du om receptet?