Styling: Elisabeth Johansson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pannkakorna blir frasigt goda, särskilt i kanterna. De ska inte vändas i stekpannan, stjälp bara upp dem och fyll på med räkor, sallad och koriander. Böngroddar, mynta och thaibasilika är också gott till.
Pannkakssmet: Vispa ihop rismjöl, majsstärkelse, 1 tsk salt, kokosmjölk och 4 dl vatten. Låt stå ca 5 min.
Skala och finstrimla löken. Värm upp en stekpanna så att den blir rykande varm. Tillsätt ca 1 tsk olja och stek lite av löken ca 30 sekunder. Häll på ca 3/4 dl smet.
Stek pannkakan tills den är gyllene och frasig, den ska inte vändas. Lägg upp på ett fat. Gör likadant med resten av löken och smeten.
Fyllning: Skala och finhacka vitlöken och blanda med fisksås, 5 msk vatten, 2 msk socker, 2 msk vinäger och 1 krm cayennepeppar.
Fyll pannkakorna med räkor, sallad och koriander. Servera med dippsåsen.
Styling: Elisabeth Johansson