Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vietnamesiska pannkakor med räkor

Pannkakorna blir frasigt goda, särskilt i kanterna. De ska inte vändas i stekpannan, stjälp bara upp dem och fyll på med räkor, sallad och koriander. Böngroddar, mynta och thaibasilika är också gott till.

Vietnamesiska pannkakor med räkor
Vietnamesiska pannkakor med räkor
Vietnamesiska pannkakor med räkor
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 dlrismjöl
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 burkkokosmjölk- lätt (400 ml)
  • 1gul lök
  • 300 gräkor i lake- skalade
  • 1vitlöksklyfta
  • 4 mskasiatisk fisksås
  • 100 gsallad
  • 1 krukakoriander
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • strösocker
  • cayennepeppar

Gör så här

  1. Pannkakssmet: Vispa ihop rismjöl, majsstärkelse, 1 tsk salt, kokosmjölk och 4 dl vatten. Låt stå ca 5 min.

  2. Skala och finstrimla löken. Värm upp en stekpanna så att den blir rykande varm. Tillsätt ca 1 tsk olja och stek lite av löken ca 30 sekunder. Häll på ca 3/4 dl smet.

  3. Stek pannkakan tills den är gyllene och frasig, den ska inte vändas. Lägg upp på ett fat. Gör likadant med resten av löken och smeten.

  4. Fyllning: Skala och finhacka vitlöken och blanda med fisksås, 5 msk vatten, 2 msk socker, 2 msk vinäger och 1 krm cayennepeppar.

  5. Fyll pannkakorna med räkor, sallad och koriander. Servera med dippsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

Styling: Elisabeth Johansson