Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vietnamesiska pannkakor

Med små vietnamesiska pannkakor förvandlas fläskkarrén till härlig plockmat.

Vietnamesiska pannkakorVietnamesiska pannkakorVietnamesiska pannkakor
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1ägg
  • 2,5 dlmjölk- 3%
  • 2 mskjapansk soja
  • 2,25 dlrismjöl
  • 1 dlsalladslök- finstrimlad, gärna den gröna delen
  • kokosolja- kallpressad till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjölk och soja. Vispa ner rismjölet, lite i taget. Blanda i salladslöken.

  2. Låt smeten svälla cirka 20 minuter.

  3. Stek till små pannkakor i varm panna med kokosolja, cirka 2 matskedar smet per styck.

  4. Grädda på båda sidor tills pannkakorna stelnar och får en gyllenbrun färg.

  5. Pannkakorna går bra att varmhålla i ugnen på en plåt med bakplåtspapper.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök