Vietnamesiska färska vårrullar med dippsås
Recept på vietnamesiska vårrullar fyllda med räkor och nudlar. Picklade morötter och svenska räkor ger extra god smak till de krispiga grönsakerna i rullarna. Dippsåsen är het och sötsyrlig med umamismak från fisksåsen. Både rullar och dippsås kan göras helt klara dagen innan de ska ätas.
Ingredienser
Tänk på:- När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
- Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
Vad tyckte du om receptet?
Receptmakaren Gunilla von Heland om receptet: ”Kombinationen av mynta och koriander är fräsch och kan varieras med olika grönsaksfyllningar. kom ihåg att dippsåsen är halva rätten! En favorit är den vietnamesiska nuoc cham. En krämigare sås med jordnötter är också gott till, eller varför inte göra båda”
Läs också:
Asiatiska vårrullar med chili- och limesås
Vårrullar med kyckling och het sojasås
Andra populära recept inom Skaldjur & Vietnamesiskt