Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vietnamesisk phở - klar kycklingsoppa med nudlar

Phở är en vietnamesisk maträtt bestående av nudelsoppa. Srirachasås är gott att ringla i soppan för en hetare variant. Buljongen ska koka ihop till knappt hälften för en god och mustig smak.

Vietnamesisk phở - klar kycklingsoppa med nudlarVietnamesisk phở - klar kycklingsoppa med nudlarVietnamesisk phở - klar kycklingsoppa med nudlar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gminutkyckling
  • 2citrongräs
  • 1vitlöksklyfta
  • 4 tärningarhönsbuljong
  • 200 grisnudlar
  • 2rödlökar
  • 150 gbladspenat- färsk
  • 1 krukakoriander
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ta bort de yttersta bladen och finhacka citrongräset. Skala och finhacka vitlök. Fräs citrongräs och vitlök i 4 msk olja i en stor gryta. Häll över 1 1/2 liter vatten, smula i buljongtärninarna och tillsätt 2 msk vinäger och 2 krm peppar. Koka ihop tills ca 1,3 liter återstår.

  2. Strimla kycklingen och koka den i buljongen ca 5 min. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla löken. Lägg ner den i buljongen och låt koka upp. Tillsätt nudlarna.

  3. Häll upp soppan i tallrikar och lägg i spenat. Servera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?