Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vietnamesisk pho med ägg och svamp

Recept på vietnamesisk pho, en klar soppa med ägg och svamp. Värmande pho med spännande smak av bland annat stjärnanis.

Vietnamesisk pho med ägg och svamp
Vietnamesisk pho med ägg och svamp
Vietnamesisk pho med ägg och svamp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4ägg
  • 1,5 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar- svamp- eller
  • 0,5 dlhoisinsås
  • 3 mskasiatisk fisksås
  • 60 gingefära- färsk
  • 2stjärnanis
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 250 gsvamp- t ex skogschampinjoner
  • 2 mskrapsolja
  • 2 msklime- pressad
  • 250 grisnudlar
  • 100 gbabyspenat

Tillbehör:

  • koriander
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Koka äggen mjuka. Kyl ner i kallt vatten och skala dem. Skär äggen i halvor.

  2. Koka upp vattnet i en gryta. Tillsätt buljongtärningar, hoisinsås och fisksås. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingefära och stjärnanis i buljongen och låt koka utan lock ca 20 min.

  3. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och skiva svampen. Fräs lök, vitlök, chili och svamp i olja i en stekpanna ca 3 min. Häll fräset i buljongen. Låt koka ca 10 min. Tillsätt limesaft.

  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av. Rör ner spenaten i soppan.

  5. Häll upp buljong och grönsaker i vida soppskålar. Lägg i nudlarna. Toppa buljongen med halverat ägg och koriander. Servera med limeklyftor att pressa över.

Vad tyckte du om receptet?