Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vietnamesisk pho, en klar soppa med ägg och svamp. Värmande pho med spännande smak av bland annat stjärnanis.
Koka äggen mjuka. Kyl ner i kallt vatten och skala dem. Skär äggen i halvor.
Koka upp vattnet i en gryta. Tillsätt buljongtärningar, hoisinsås och fisksås. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingefära och stjärnanis i buljongen och låt koka utan lock ca 20 min.
Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Ansa och skiva svampen. Fräs lök, vitlök, chili och svamp i olja i en stekpanna ca 3 min. Häll fräset i buljongen. Låt koka ca 10 min. Tillsätt limesaft.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten och låt rinna av. Rör ner spenaten i soppan.
Häll upp buljong och grönsaker i vida soppskålar. Lägg i nudlarna. Toppa buljongen med halverat ägg och koriander. Servera med limeklyftor att pressa över.