Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En typisk vietnamesisk balans mellan syrligt, sött och salt karaktäriserar den här fräscha kålsalladen. Det asiatiska päronet kan vara svårt att få tag på, det brukar säljas under olika namn: Nashipäron, japanskt eller kinesiskt päron, och ser nästan ut som ett stort äpple. Men om du inte hittar det fungerar ett vanligt päron lika bra, men det ska vara hårt och krispigt.
Börja med dressingen: Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda risvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör tills sockret löser sig. Blanda i chili, schalottenlök och vitlök.
Strimla kålen fint, med till exempel osthyvel. Blanda i kål och örter i dressingen. Täck med plast och låt gärna smakerna stå till sig en stund i kylen.
Vid servering: Grovhacka jordnötterna. Skär päronet i tunna klyftor. Vänd ner jordnötter och päron i salladen.
Recept & styling: Caroline Hofberg Foto: Ove Lindfors
Recept från Mitt kök