Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vickning med het korv

Timmen är slagen. Servera vickningen som buffé!

Vickning med het korvVickning med het korvVickning med het korv
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 500 gsalsiccia- (eller annan färsk, god korv)
  • 2 ståndbroccoli
  • 1 kgpotatisar- små fasta
  • flingsalt
  • svartpeppar

Örtolja

  • 1,5 dlolivolja
  • 0,5 krukabasilika- vardera av färsk och timjan
  • 1citron- rivet skal

Servera med

  • 1grönmögelost- smakrik, exempelvis Saint Agur
  • 1hårdost- smakrik,exempelvis Appenzeller
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Koka potatisarna och låt dem kallna.

  2. Grilla eller stek korven och skär den i bitar.

  3. Dela broccolin i buketter och koka den snabbt i saltat vatten. Lägg allt i en stor bunke och häll över örtolja. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett stort fat och servera med två goda ostar och knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök