Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veterinärens nattmacka

Veterinärens nattmacka
Veterinärens nattmacka
Veterinärens nattmacka

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 0,5 dlrött portvin
  • 0,5 dlvatten
  • 1 tskkalvfond- koncentrerad
  • 50 gleverpastej- bakad, skivor
  • 2 skivorrågbröd- skivor
  • 2saltkött- tunna skivor
  • 4lökringar- tunna

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten, 5 min. Hetta upp portvin, vatten och kalvfond i en kastrull. Lägg ner gelatinbladet och rör tills det har smält. Täck botten och kanter av en liten avlång form med plastfolie. Häll i gelén och låt den stelna i kylen.

  2. Fördela pastejen på brödskivorna. Lägg på saltköttet och gelén. Dela bröden på mitten och garnera med lökringar och vattenkrasse.

Vad tyckte du om receptet?