Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Veteknäcke

Brödet kan skilja lite i färg mot bilden beroende på vilket mjölmärke man bakar med. Provköket bakade med Saltå kvarns mjöl. 

VeteknäckeVeteknäckeVeteknäcke

Ingredienser

  • 12 gjäst
  • 2,5 dlvatten- kallt
  • 3 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 1 dlrågsikt
  • 3 dlrågmjöl- (150 g)
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • rågsikt- och rågmjöl, till utbakning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smula jästen i en bunke. Häll på det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig.

  2. Tillsätt socker, salt och mjöl och arbeta ihop till en fast deg. Låt degen vila i kylen ca 10 min.

  3. Dela degen i 6 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut till rektangulära kakor, ca 20 x 28 cm, på rejält mjölad arbetsbänk. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen 5-6 min. Vänd bröden och grädda ca 5 min på andra sidan. Låt bröden kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?