Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Verkstadsgurka

Under Motala Verkstads glanstid var färsksaltad gurka ett stående pålägg för arbetarna under sommartid. Sältan kunde säkert behövas i det tunga verkstadsarbetet när värmen blev för hög. Även i dag smakar det förträffligt med denna färsksaltade delikatess.

Verkstadsgurka
Verkstadsgurka
Verkstadsgurka

Ingredienser

  • 1 kgslanggurka- eller Västeråsgurkor
  • 1 tskdillfrö- eller färska dillkronor
  • 10svartvinbärsblad- väl sköljda

Lag

  • 2,5 lvatten
  • 1 dlsalt
  • 1,5 mskströsocker
  • 1 mskättiksprit- 12 %

Gör så här

  1. Koka upp lagen, låt den kallna. Skrubba och skölj gurkorna noga. Stick varje gurka på några ställen. Halvera slanggurkan.

  2. Varva gurka, dillfrö och vinbärsblad i en stor glasburk. Häll på lagen. Sätt på lock. De är klara efter tre dagar och håller sig ca 1 vecka. Förvaras i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?