Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Syrligt och sött i bästa förening. Får du inte tag på citronverbena kan den ersättas med citronmeliss.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp mjölk, vatten och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Kyl ner till rumstemperatur och tillsätt gräddfil och citronsaft. Ställ blandningen i kylen ca 8 timmar.
Frys glassmeten i glassmaskin. Finhacka citronverbenan och lägg den i glassmaskinen när ca 5 min återstår av frystiden.
Snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Fördela dem på tallrikar. Lägg en kula glass ovanpå och krossa marängerna över.