Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Verbenaglass med färska jordgubbar och maräng

Syrligt och sött i bästa förening. Får du inte tag på citronverbena kan den ersättas med citronmeliss.

Verbenaglass med färska jordgubbar och maräng
Verbenaglass med färska jordgubbar och maräng
Verbenaglass med färska jordgubbar och maräng

Verbenaglass med färska jordgubbar och maräng

  • 1 ljordgubbar
  • 1gelatinblad
  • 3 dlmjölk
  • 1 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlgräddfil
  • 0,5 dlcitron- pressad
  • 20citronverbenablad
  • 8maränger

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp mjölk, vatten och socker. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i blandningen. Kyl ner till rumstemperatur och tillsätt gräddfil och citronsaft. Ställ blandningen i kylen ca 8 timmar.

  2. Frys glassmeten i glassmaskin. Finhacka citronverbenan och lägg den i glassmaskinen när ca 5 min återstår av frystiden.

  3. Snoppa och skär jordgubbarna i skivor. Fördela dem på tallrikar. Lägg en kula glass ovanpå och krossa marängerna över.

Vad tyckte du om receptet?