Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegopasta med rostad blomkål och tryffelpecorino

Visst kan man välja en grönare livsstil och ändå njuta av goda pastarätter! Gillar du vitlök kan du blanda ner ett par rivna vitlöksklyftor i olivoljan.

Elisabeth Johansson
Vegopasta med rostad blomkål och tryffelpecorino
Vegopasta med rostad blomkål och tryffelpecorino
Vegopasta med rostad blomkål och tryffelpecorino
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 300 gspaghetti- gärna färsk
  • 0,5blomkålshuvud
  • 1gul lök
  • 4 kvistarrosmarin
  • 34 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Till garnering

  • 40 gtryffelpecorino
  • rosmarin
  • basilika- röd eller shisoskott

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Finfördela blomkålen på en plåt.

  4. Skala och skär löken i klyftor och lägg på plåten. Repa rosmarinen och strö över. Ringla över oljan. Rosta blomkålen i ugnen tills den börjar få en fin gyllene färg, det tar cirka 15 minuter.

  5. Ta ut blomkålen, salta och peppra.

  6. Servering: Koka spagettin enligt förpackningen. Lägg upp spagettin på ett fat och lägg på blomkålen och löken. Riv över tryffelpecorinon och strö över örterna. Ringa eventuell över lite extra olja.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök