Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegolasagne med belugalinser, färskost och rosmarin

Vegolasagne med belugalinser, färskost och rosmarin är en festlig vegorätt. Med färska lasagneplattor och färskost går det ganska snabbt att göra lasagne till vardags.

Vegolasagne med belugalinser, färskost och rosmarinVegolasagne med belugalinser, färskost och rosmarinVegolasagne med belugalinser, färskost och rosmarin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 2morötter
  • 3 kvistarrosmarin- eller 1 tsk torkad
  • 2 mskolivolja
  • 1 dlrött vin
  • 1 dlbelugalinser
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 3,5 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 300 gfärskost- naturell
  • 200 ggruyère- eller annan lagrad ost. riven
  • 200 glasagneplattor- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Hacka rosmarinbladen. Fräs grönsakerna i olja i en gryta ca 3 min.

  2. Tillsätt vinet och låt det koka in. Rör ner linser och krossade tomater och häll på vattnet. Sjud under lock på svag värme ca 25 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Rör ihop färskost och ost, men spara 1 dl av den rivna osten.

  4. Bred ut lite av linsröran i en smord ugnssäker form. Lägg på lasagneplattor och skeda över ytterligare ett lager linsgryta. Klicka ut hälften av färskoströran. Upprepa med ytterligare ett lager plattor, linsröra och färskoströra. Avsluta med lasagneplattor. Pressa ner plattorna lätt, så att kanterna blir blöta. Strö över den sparade rivna osten.

  5. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Vad tyckte du om receptet?