Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 29g
Kolhydrater: 51g
Vegokebab med gurksallad är en god vegovardagsrätt. Ta fram färsen dagen före och låt den tina i kylen. Kebabkrydda innehåller bland annat oregano, paprika och spiskummin.
Tina färsen enligt anvisning på förpackningen.
Skär gurkan i små tärningar. Blanda den med 1 tsk salt i en sil och låt stå och rinna av ca 15 min.
Skala och finhacka löken. Blanda den avrunna gurkan med lök och yoghurt. Krydda med 1 krm peppar.
Krydda färsen med kebabkrydda och dela den i 12 bitar. Forma färsen till avlånga kebaber. Pensla dem med 1 msk olja.
Grilla kebaben runt om på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg, ca 6 min. Värm pitabröden vid sidan om på grillen eller i brödrost.
Fyll pitabröden med sallad och kebab. Toppa med gurksallad och servera.