Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegokebab med gurksallad

Vegokebab med gurksallad är en god vegovardagsrätt. Ta fram färsen dagen före och låt den tina i kylen. Kebabkrydda innehåller bland annat oregano, paprika och spiskummin.

Vegokebab med gurksallad
Vegokebab med gurksallad
Vegokebab med gurksallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gvegofärs- formbar, Anamma
  • 1,5 mskkebabkrydda
  • 1gurka
  • 1rödlök- liten
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 4pitabröd
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 100 gsallad

Gör så här

  1. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär gurkan i små tärningar. Blanda den med 1 tsk salt i en sil och låt stå och rinna av ca 15 min.

  3. Skala och finhacka löken. Blanda den avrunna gurkan med lök och yoghurt. Krydda med 1 krm peppar.

  4. Krydda färsen med kebabkrydda och dela den i 12 bitar. Forma färsen till avlånga kebaber. Pensla dem med 1 msk olja.

  5. Grilla kebaben runt om på utegrill eller i grillpanna tills de fått fin färg, ca 6 min. Värm pitabröden vid sidan om på grillen eller i brödrost.

  6. Fyll pitabröden med sallad och kebab. Toppa med gurksallad och servera.

Vad tyckte du om receptet?