Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegofärsbullar i röd kokoscurry med limeblad. Missa inte limebladen som ger smak till den härligt aromatiska såsen. De finns att hitta i asiatiska livsmedelsbutiker eller i frysdisken hos välsorterade matbutiker. De kan ersättas med lite pressad lime och färsk thaibasilika. Servera gärna grönsaker eller en sallad till.
Tina färsen i rumstemperatur. Skala och finhacka löken. Skala och finriv ingefäran.
Rör ihop 1 msk currypasta, 1 msk vatten och hälften av ingefäran med färsen och krydda med 2 krm salt. Rulla färsen till bollar.
Stek bollarna i 1 msk olja tills de fått fin färg ca 5 min. Ta upp på ett fat.
Tillsätt lök, resterande ingefära och 1 msk currypasta i pannan och låt fräsa ca 1 minut. Häll i kokosmjölk och 1 dl vatten. Tillsätt limeblad och krydda med 1/2 tsk salt. Låt såsen sjuda ca 3 min. Lägg bollarna i såsen och låt sjuda under lock ca 3 min.
Servera bollarna med sås och ris.