Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegofärsbullar i röd kokoscurry med limeblad

Recept på vegofärsbullar i röd kokoscurry med limeblad. Missa inte limebladen som ger smak till den härligt aromatiska såsen. De finns att hitta i asiatiska livsmedelsbutiker eller i frysdisken hos välsorterade matbutiker. De kan ersättas med lite pressad lime och färsk thaibasilika. Servera gärna grönsaker eller en sallad till.

Vegofärsbullar i röd kokoscurry med limebladVegofärsbullar i röd kokoscurry med limebladVegofärsbullar i röd kokoscurry med limeblad
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 gvegofärs- fryst, formbar, t ex Anamma
  • 1gul lök
  • 50 gingefära- färsk
  • 1 mskröd currypasta- + 1 msk
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 6limeblad- frysta
  • rapsolja
  • salt

Tillbehör

  • 3 dlbasmatiris

Gör så här

  1. Tina färsen i rumstemperatur. Skala och finhacka löken. Skala och finriv ingefäran.

  2. Rör ihop 1 msk currypasta, 1 msk vatten och hälften av ingefäran med färsen och krydda med 2 krm salt. Rulla färsen till bollar.

  3. Stek bollarna i 1 msk olja tills de fått fin färg ca 5 min. Ta upp på ett fat.

  4. Tillsätt lök, resterande ingefära och 1 msk currypasta i pannan och låt fräsa ca 1 minut. Häll i kokosmjölk och 1 dl vatten. Tillsätt limeblad och krydda med 1/2 tsk salt. Låt såsen sjuda ca 3 min. Lägg bollarna i såsen och låt sjuda under lock ca 3 min.

  5. Servera bollarna med sås och ris.

Vad tyckte du om receptet?