Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegofärs med mango, curry och wokgrönsaker

Recept på vegetarisk rätt med vegofärs, mango och curry. Hello curry är en ny kryddblandning som bl a innehåller koriander, ­bockhornsklöver och spiskummin. Kryddan säljs i en praktisk kvarn.

Vegofärs med mango, curry och wokgrönsakerVegofärs med mango, curry och wokgrönsakerVegofärs med mango, curry och wokgrönsaker
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gvegofärs- fryst
  • 3 dlris- gärna jasminris
  • 1 mskHello currykrydda- (Santa Maria)
  • 600 gwokgrönsaker- frysta
  • 250 gmango- fryst
  • 1 krukakoriander
  • japansk soja
  • vitvinsvinäger
  • strösocker
  • rapsolja
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda den frysta färsen med 3 msk soja, 1 msk vinäger, 1 msk socker och 2 krm peppar. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Stek färsen i 3 msk olja under ­omrörning ca 5 min. Krydda med ­currykryddan. Tillsätt grönsaker och mango och stek ytterligare ca 5 min.

  3. Repa bladen från koriandern och strö dem över färsfräset. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?