Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegocurry med kokos och russin

Vegetarisk linsgryta med pumpa och värmande indiska kryddor, som inte alls är kryddstark.

Vegocurry med kokos och russinVegocurry med kokos och russinVegocurry med kokos och russin
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 gbutternutpumpa- ca
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 litenpurjolök
  • solrosolja
  • 2 mskingefära- färsk, finhackad
  • 1 tskgaram masala
  • 1 tskgurkmeja
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 msktomatpuré
  • 1 burkkokosmjölk- 400 ml
  • 2 mskgrönsaksfond
  • 1 burkgröna linser- 400 g
  • 1 dlrussin- mjuka
  • salt
  • koriander- färsk

Till servering

  • basmatiris
  • mango chutney- gärna spicy
  • kokoschips- rostade
  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i bitar. Hacka vitlöken. Skölj och strimla purjolöken.

  2. Fräs grönsakerna i olja i en gryta. Rör i kryddor och tomatpuré och låt fräsa med en liten stund.

  3. Tillsätt kokosmjölk och fond. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 20 minuter.

  4. Skölj linserna och låt rinna av. Blanda i linser och russin när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Smaka av med salt och strö över hackad koriander. Servera med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök