Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegochili

Vegochili, enklare kan det knappast bli med kokta blandade bönor, rödlök och färdig tacomix.

VegochiliVegochiliVegochili
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 förpbönor- blandade (à 380 g)
  • 1rödlök- liten + 1
  • 0,5 påsetacomix- (à 28 g)
  • 250 gtomater
  • 1romansallad
  • 2 dlgräddfil
  • 50 gost- riven
  • 8tortillabröd- (320 g)
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Häll av bönorna och spola dem i kallt vatten. Skala och finhacka 1 lök. Stek löken i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt bönorna och tacomixen, och stek ytterligare 2 min. Rör ner 1 1/2 dl vatten och låt koka upp.

  2. Hacka tomaterna. Skala och hacka 1 lök, Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm nymald peppar. Riv salladen i bitar.

  3. Servera bönchilin med tomatsalsa, sallad, gräddfil, riven ost och tortillabröd.

Vad tyckte du om receptet?