Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegoburgare med tomatsalsa

Saftiga bönburgare i bröd. I dessa vegoburgare ingår äggvita. Vill du inte ha det så tillsätt lite extra ströbröd. Burgarna blir något lösare att steka men smakar lika gott.

Vegoburgare med tomatsalsa
Vegoburgare med tomatsalsa
Vegoburgare med tomatsalsa
Recept på vegoburgare med tomtsalsa Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 burkcannellinibönor- (400 g)
  • 1 burkkidneybönor- (400 g)
  • 2morötter
  • 1lök- gul, liten
  • 1 mskrapsolja- + 3 msk
  • 1 dlvatten
  • 1,5ströbröd
  • 1äggvita
  • 1 tskpaprikapulver
  • 2 tsksalt
  • 2 krmcayennepeppar
  • 1 dlpanko

Tomatsalsa

  • 2tomater
  • 4tomater- soltorkade, marinerade
  • 2salladslökar
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmcayennepeppar

Garnering

  • 50 grucola

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd

Gör så här

  1. Låt bönorna rinna av. Ta undan ca 1 dl bönor, lägg resten i en matberedare.

  2. Skala morötter och lök och skär i små bitar, fräs i 1 msk olja i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt koka under lock ca 5 min. Häll av vattnet.

  3. Lägg grönsakerna i matberedaren och tillsätt ströbröd, äggvita och kryddor. Mixa till en fast, slät smet. Vänd ner de hela bönorna.

  4. Forma smeten till åtta runda burgare. Vänd dem i panko. Stek burgarna på medelvärme i 3 msk olja ca 4 min på varje sida.

  5. Salsa: Skär de färska och soltorkade tomaterna i små tärningar. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda tomater, lök, olja, vinäger, salt och peppar.

  6. Dela hamburgerbröden, rosta dem lätt. Lägg i burgare, toppa med tomatsalsa och rucola. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?