Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegoburgare med svamp och gorgonzola

Recept på vegoburgare - en riktig smakbomb med svamp och gorgonzola. Måste testas!

Vegoburgare med svamp och gorgonzolaVegoburgare med svamp och gorgonzolaVegoburgare med svamp och gorgonzola
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1gul lök- liten
  • 300 gchampinjoner- eller portobello
  • 2 mskolivolja- + 1 msk, eller rapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlsojabönsmjöl- t ex Risenta
  • 1ägg
  • 1 mskgrönsaksfond- konc
  • 0,5 dlsolrosfrön- rostade
  • 1 tsktimjan
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 4 skivorgorgonzolaost- eller annan krämig blåmögelost
  • 4hamburgerbröd
  • 2 mskdijonsenap
  • 2bifftomater
  • 0,5grönsalladshuvud
  • 1 msksolrosfrön- rostade, ev

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i bitar. Bryn lök och svamp i 2 msk olja tills de fått färg. Krydda med salt.

  2. Spara 1dl av den brynta svampen till topping. Mixa resterande svamp med mixerstav och blanda ner sojabönsmjöl, ägg och grönsaksfond. Blanda väl till en fast smet. Hacka solrosfröna och blanda ner. Krydda med timjan och peppar.

  3. Forma smeten till fyra biffar. Låt stå ca 10 min. Stek dem i 1 msk olja ca 5 min på varje sida.

  4. Lägg den brynta svampen och osten på burgarna. Täck pannan med ett lock så att osten smälter.

  5. Servera burgarna i bröd med senap, skivade tomater och sallad. Strö eventuellt över lite rostade solrosfrön.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Copyright © Per Ranung, All Rights Reserved. Dett

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter!