


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på vegoburgare - en riktig smakbomb med svamp och gorgonzola. Måste testas!
Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i bitar. Bryn lök och svamp i 2 msk olja tills de fått färg. Krydda med salt.
Spara 1dl av den brynta svampen till topping. Mixa resterande svamp med mixerstav och blanda ner sojabönsmjöl, ägg och grönsaksfond. Blanda väl till en fast smet. Hacka solrosfröna och blanda ner. Krydda med timjan och peppar.
Forma smeten till fyra biffar. Låt stå ca 10 min. Stek dem i 1 msk olja ca 5 min på varje sida.
Lägg den brynta svampen och osten på burgarna. Täck pannan med ett lock så att osten smälter.
Servera burgarna i bröd med senap, skivade tomater och sallad. Strö eventuellt över lite rostade solrosfrön.