Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegoburgare med linser

Recept på vegoburgare med linser. Vegoburgarna håller ihop bäst om smeten får vila 1–2 timmar. 

Vegoburgare med linserVegoburgare med linserVegoburgare med linser
Recept på vegoburgare med linser. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 150 gmorötter
  • 2 mskrapsolja
  • 2 msktahini (sesampasta)- sesampasta
  • 1 tsksalt
  • 2 mskkikärtsmjöl- eller Maizena majsstärkelse
  • 1 förpröda linser- kokta (290 g, avrunnen vikt 170 g)

Tillbehör

  • 4hamburgerbröd- (se recept)
  • 4 dlrosésallad- strimlad
  • 2tomater
  • 1rödlök
  • tomat- och chilisås- se recept på högrevsburgare med extra allt

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finriv morötterna. Stek lök, chili och morötter i olja på medelvärme ca 5 min. Blanda med tahinin och låt svalna. 

  2. Häll av linserna i en sil. Mixa 2/3 av linserna i en matberedare med den stekta blandningen. 

  3. Häll upp i en skål och blanda med salt, kikärtsmjöl och resten av linserna. Täck med plastfolie och låt blandningen stå kallt 1–2 timmar. 

  4. Forma fyra jämnstora biffar. Pensla dem med olja. Grilla dem indirekt (vid sidan av glöden) på galler eller i grillkorg. Servera på lätt grillade hamburgerbröd med sallad, tomater, lök samt tomat- och chilisås. 

Vad tyckte du om receptet?

Bonniers Vegetariska kokbok - klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här - extrapris för prenumeranter!