Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja

Recept på vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja. Mycket saftiga och goda bullar med mixad mandel och parmesan.

Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja
Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja
Vegobullar med ­­par­mesan, citron och persilja
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 100 gsötmandel
  • 1citron
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 1,5 dlströbröd
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2ägg
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Mixa lök, vitlök, citronskal, mandel och persilja fint i matberedare. Blanda i ströbröd och parmesan. Krydda med salt och peppar. Tillsätt äggen och rör ihop till en smet.

  3. Forma smeten till runda små bollar. Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg i bullarna och låt dem koka ca 8 min. Ta upp dem med hålslev och stek dem i smör i en stekpanna tills de blir gyllenbruna.

Vad tyckte du om receptet?