Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vegobollar med stark senap och syrad rödkål

Vegobollar med stark senap och syrad rödkål passar både de som äter kött och de som inte gör det. Om man blandar amerikansk senap med vanlig svensk senap får man en perfekt balans mellan sötma och syra.

Vegobollar med stark senap och syrad rödkål
Vegobollar med stark senap och syrad rödkål
Vegobollar med stark senap och syrad rödkål
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 400 gvegofärs- formbar, gärna Anamma
  • 1bananschalottenlök
  • 8kryddpepparkorn
  • 2 msksmör- eller rapsolja
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsksalt
  • 2 msksenap- amerikansk
  • 1 msksenap- svensk söt
  • 1gemsalladshuvud
  • 1 dlrödkål- syrad, t ex Tistelvind

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stöt kryddpepparkornen i en mortel. Fräs löken mjuk i 1 msk smör och tillsätt kryddpeppar, spiskummin och svartpeppar.

  2. Blanda färsen väl med lök, kryddor och salt. Forma den till köttbullar och stek dem i 1 msk smör.

  3. Blanda amerikansk senap med svensk senap. Plocka isär salladsbladen. Ställ en vegoboll på varje blad, sätt i en cocktailpinne. Lägg på lite senap och syrad rödkål.

Vad tyckte du om receptet?