Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vego shepherd’s pie med sötpotatistäcke

Recept på en vegetarisk shepherd’s pie med sötpotatistäcke. Byt ut quornfärsen mot annan vegofärs som variation.

Vego shepherd’s pie med sötpotatistäcke
Vego shepherd’s pie med sötpotatistäcke
Vego shepherd’s pie med sötpotatistäcke
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 gsötpotatis
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 400 gquornfärs- fryst
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 0,5 dltomatpuré
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 100 gost- riven (28 %)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 25 gsallad- blandad per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt quornfärsen, låt steka med ca 2 min. Häll över krossade tomater. Tillsätt tomatpuré och buljongtärning. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.

  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av och krossa potatisen grovt. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Häll quornfärsåsen i en ugnssäker form och toppa med potatisen. Strö över osten.

  4. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera direkt med sallad till.

Vad tyckte du om receptet?

För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook:

Allt om Mat Vego