För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 17g
Protein: 26g
Kolhydrater: 55g
Recept på en vegetarisk shepherd’s pie med sötpotatistäcke. Byt ut quornfärsen mot annan vegofärs som variation.
Sätt ugnen på 250°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt quornfärsen, låt steka med ca 2 min. Häll över krossade tomater. Tillsätt tomatpuré och buljongtärning. Krydda med 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av och krossa potatisen grovt. Krydda med 1 tsk salt.
Häll quornfärsåsen i en ugnssäker form och toppa med potatisen. Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Servera direkt med sallad till.
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: